Реакција од МНР за палењето на македонското знаме

Македонија
Typography

Министерството за надворешни работи изразува жалење и осуда на вчерашниот чин на палење на македонското знаме.

Министерството за надворешни работи изразува жалење и осуда на вчерашниот чин на палење на македонското знаме од страна на припадници на навивачки групи во Пеќ и Гњилане, Република Косово.

-„Очекуваме дека надлежните косовски служби ќе преземат активности за утврдување на одговорноста на сторителите.“, стои во реакцијата на МНР.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.