Властите во северногрчките области Ксанти и Тракија презедоа мерки за да го спречат ширењето на птичјиот грип во нивните региони по откриено огниште на заразата во Хасково.

Шпанската полиција потврди употреба на гумени куршуми против неколку групи демонстранти, кои ги окупираа гласачките секции во каталонскиот град Барселона, објави АФП.

7-годишната Матилда Џонс го пронашла "Екскалибур" во истото езеро во кое, според легендата, "дамата од езерото" на Англија и го подарила легендарниот меч.

Северна Кореја од друга страна одбрала конфронтација со светската заедница и развој на нуклеарно оружје, кое моментално брзо се усовршува.

Германската канцеларка Ангела Меркел вети двојно зголемување на паричниот фонд со кој би се финансирала модернизацијата на градскиот превоз во градовите, со цел намалување на емисиите на јаглерод диоксид, како и избегнување на забрана за сообраќај на возила со дизел мотори во германските градови.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.