Научниците од Институтот Макс Планк во Германија направиле сферични микророботи кои можат да се движат низ вода и во исто време да ги убиваат патогените бактериите, како E. coli.

Не можете децата потполно да ги изолирате од светот на технологијата. Интернетот им е потребен за да комуницираат и да ги завршуваат училишните задачи. Меѓутоа, тоа е свет полн со опасности, па што можете да направите за да ги заштитите?

Една од дилемите со која се соочуваат луѓето што секојдневно работат на лаптоп е дали кабелот треба да се исклучи откако батеријата ќе се наполни. Сепак одговорот на ова прашање не е едноставен.

Специјалисти по детско здравје и развој го алармираат јавното мислење за сериозната штета која ја нанесува прекумерна изложеност на зрачење од секакви видови екрани – смартфони, таблети, компјутери и телевизори.

Условите за користење кои се појавуваат пред да влеземе на iTunes се подолги од Белешките на Лајла Грејс, па не е чудо што многумина од нас слепо се согласуваат на сè што ќе се појави на нашите екрани.

Најверојатно ви е позната филмската приказна во која на неколку секунди од катастрофа некој се спрепнува и го исклучува кабелот за струја.

Со повеќе од милијарда корисници колку што има Facebook денес, социјалната мрежа е навистина примамливо место за разни видови измами, на кои наивните корисници можат да наседнат.

На WWDC 2017 конференцијата која што се одржува оваа недела, Apple ја претстави наредната верзија на, како што тие го нарекуваат најнапредниот десктоп оперативен систем, macOS, наречена macOS High Sierra.

Се проценува дека секоја година, од удар на гром, умираат по 30 луѓе. Една компанија, сепак, тврди дека нивниот систем ја намалува таа бројка до нула.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.