V серијата на паметни телефони на LG е прилично уникатна – има втор дисплеј во горниот дел наменет за дополнителни информации, апликации и нотификации, како и други карактеристики кои ги немаат останатите конкуренти

Intel ги претстави новите Skylake-SP, Xeon процесори. Компанијата се надева дека перформансите се доволни за корисниците да заборават на новата Epyc платформа на AMD. Имињата на процесорите во серијата се имиња на метали. Достапни се: Bronze, Silver, Gold и Platinum.

Apple последниве неколку години беше некако отсутен на сцената на виртуелната и изменетата реалност. Да, за iOS беа достапни неколку апликации кои го овозможуваа тоа, но „амин“ од производителот за овие технологии немаше, односно тие не беа воопшто спомнувани при претставувањето на нов iPhone или iPad.

Во еден „паметен” прстен може да зачувате информации за вашите кредитни картички, кориснички имиња, лозинки за интернет страници, но и биометриските податоци.

Компанијата Dell започна со производството на првиот во светот хибрид лаптоп со безжичен полнач. Името на иновацијата е Latitude 7285. Треба да се напомене дека безжичниот полнач не е достапен во основната опрема на лаптопот, а е опција која оди во комплет со тастатурата Wireless Charging Keyboard. 

Aumi Mini е нов проект на сервисот Kickstarter, а се работи за ноќна светилка што ќе ви праќа светлосни нотификации за разни намени.

Аналитичарите не престануваат да прогнозираат за иднината на Apple после лансирањето на новиот iPhone 8 годинава, а некои од нив предвидуваат дека вредноста на компанијата ќе достигне еден трилион долари за првпат во историјата. 

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.