Моментално системот го поддржуваат и луѓето бидејќи британскиот закон бара автономното возило да има човек кој во секое време би бил подготвен да ја преземе контролата. 

Остри ласери значат подобра прецизност во сите полиња во кои се употребуваат. Научниците сега креирала нов рекорд во ласерска острина, создавајќи ласер со ширина на линијата од само 10 милихерци. 

„Мајак“ е проект што го креираше Московскиот државен универзитет по механичко инженерство, финансиран по пат на краудфандинг, иницијатива покрената од руската веб-страница Boomstarter, при што се собрале 30.000 долари. 

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.