(ВИДЕО) Ова е најкомплексната „клучка“ на светот

Инжинерство
Typography

Ова е најкомплексната „клучка“ на светот

 

Со пет слоеви и дваесет повеќенасочни патишта, Хуангџуеван е „клучка“ која е пуштена за сообраќај минатиот месец и претставува веројатно најкомплексната крстосница на светот.

Лоцирана во Чонгкинг, оваа клучка ги поврзува градот, автопатот и аеродромот и се очекува дека во голема мера ќе го олесни сообраќајот за 8 милиони жители од овој југозападен кинески град.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.