Microsoft претстави апликација за паметни телефони која ги користи предностите на вештачката интелигенција за да им помогне на слепите лица да го „видат“ светот околу себе.

Замислете, не ви треба машинерија, работници, ниту основа. Објектите на британската компанија за инженеринг – Ten Folds, се активираат практично на копче и се готови за помалку од 10 минути.

Истражувачи на Универзитетот за наука, технологија, инженерство и математика планираат да искористат огромни роботи и 3D принтери за дизајнирање, планирање и изградба на првата куќа во светот преку речиси целосен дигитален процес.

Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк, во својата постојана колекција го смести оригиналниот „чинквеченто“, по повод 60-от роденден на овој легендарен автомобил на компанијата „ФИАТ“.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.