Најактуелни новости по категорија

Пред помалку од пет години, новата армија на егзорцисти била создадена од Римокатоличката црква. Тие биле обучени да се справат „невиден пораст“ во барањата за помош во борбата против злите духови. 

Замок кој има преживеано многу војни, смрт и измачувања од 12 век

СИПИ ШТО СЕ ПРЕПРАВААТ ДЕКА СЕ РАКОВИ

ЗОШТО АЗИЈЦИТЕ ЈАДАТ СО СТАПЧИЊА?

ЗОШТО ПИВСКИТЕ ШИШИЊА СЕ ЗЕЛЕНИ ИЛИ КАФЕНИ

ЖИВОТОТ ВО 21-ВИ ВЕК

Microsoft претстави апликација за паметни телефони која ги користи предностите на вештачката интелигенција за да им помогне на слепите лица да го „видат“ светот околу себе.

Замислете, не ви треба машинерија, работници, ниту основа. Објектите на британската компанија за инженеринг – Ten Folds, се активираат практично на копче и се готови за помалку од 10 минути.

Истражувачи на Универзитетот за наука, технологија, инженерство и математика планираат да искористат огромни роботи и 3D принтери за дизајнирање, планирање и изградба на првата куќа во светот преку речиси целосен дигитален процес.

Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк, во својата постојана колекција го смести оригиналниот „чинквеченто“, по повод 60-от роденден на овој легендарен автомобил на компанијата „ФИАТ“.

Во моментов Land Rover не располага со модел со кој  може да се спротивстави директно на супер изведбата Bentley Bentayga, иако има доста луксузни верзии на Range Rover.

Моментално системот го поддржуваат и луѓето бидејќи британскиот закон бара автономното возило да има човек кој во секое време би бил подготвен да ја преземе контролата. 

Градот Кучинг, во државата Саравак во Малезија, е полн со мачки. мачки на тротоарот, сообраќајни сигнали, во паркови, во внатрешноста на кружните патеки и на покривите. 

„Архитектурата пред сè“ е мотото коешто секоја година служи како инспирација да се направи нешто ново и креативно во презентирање на студентските трудови собрани во текот на една учебна година. 

Едните се досетливи, за другите постои Интернет

НАЈГОЛЕМИОТ ИНФИНИТИ БАЗЕН ВО ОБЛАЦИТЕ НА СИНГАПУР

НЕЕДНАКВОСТА ЗА КОЈА ЗНАЕШЕ ДУРИ И ПЛАТОН, СНИМЕНА СО ДРОН!

Сакале или не, архитектурата што нé опкружува допира до нашите сетила, свесно или несвесно

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.