Час по физичко во бивша СФРЈ!

Фитнес
Typography

Час по физичко во бивша СФРЈ!

 

Веројатно постарата генерација ги памти овие времиња од фотографијата кога часот по физичко не бил предмет за опуштање, а професорите кои го предаваат не биле потценувани. А секако, има и такви кои паметат дека ги минале училишните денови воопшто и незнаејќи за што служат овие справи.

Фотографијата е од периодот после Втората светска војна, во раната Социјалистичка Федеративна Република Југославија.

Не дека жалиме по „старите добри времиња“, многумина од нас и не ги паметат, но се прашуваме дали во дигиталната доба, со алармантни податоци за гојазност на децата како и проблеми со искривувања на р’бетниот столб, би требало да има уште посериозни и повеќе часови по физичка култура наместо истите да се третираат како подолга варијанта на одмор од страна на учениците?!

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.