Според метеоролошките прогнози за подрачјето на Македонија, во деновите што доаѓаат, но и во поголемиот дел од летото не очекува сончево време со високи температури и висок индекс на ултравиолетово зрачење (УВ индекс).

Навиките на Европејците во однос на консумацијата на алкохол ги изложуваат на поголем ризик од рак на дигестивниот систем, покажува новиот извештај на водечките лекари на континентот.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.