Семејствата кои не трошат 1000 евра месечно се сиромашни во Италија

Занимливости
Typography

Во оваа држава сиромашни се семејствата кои не трошат 1000 евра месечно

Лани во земјата имало 1.6 милиони вакви семејства.

Тоа значи дека околу 4.7 милиони луѓе се сиромашни.

Овие податоци ги објави Државниот завод за статистика на Италија.

Едно лице треба да троши најмалку 819,13 евра месечно.

Оние кои живеат во помалите места, месецот можат да го поминат со помалку пари. На Италијанците кои живеат на југот од Италија месечно им се потребни 500 евра по лице.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.