(ВИДЕО) Бизарни професии од кои ќе се наполните со пари

Занимливости
Typography

Во светот има многу необични професии од кои може добро да се заработи. 

Многу луѓе тестираат козметика на своја кожа и на тој начин заработуваат. Тие можат да заработат по 25 долари за еден час. Ја испробуваат ефикасноста на многу лосиони и средства за чистење на лице.

Постојат и тестери на храна за домашни миленици, при што се оценува нутритивната вредноста на храната.

 

Компании изнајмуваат деверуши за свадба и за нив плаќаат од 300 па до 2000 долари по венчавка.

По катастрофата со Титаник има и луѓе кои работат на отстранување на мраз. Ако е потребно замрзнатиот брег може со нивна помош да биде поместен од дадено подрачје.

 

Има луѓе кои вадат отров од најопасните змии на светот и го продаваат за медицински цели. Грам се продава за 1000 долари.

Во Јапонија и Велика Британија има луѓе кои се вработени за да го одредуваат полот на пилиња. Тие се потпираат на интуиција. Ангажирани се од големите комерцијални ланци и заработуваат и по 60.000 долари годишно.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.